lauantai 28. maaliskuuta 2020

Suomalainen ruokakulttuuri; Länsi-Suomi, Itä-Suomi, Lappi...

Ruokajuuri -työ

Kahdeksannen luokan oppilaat ovat tällä kevätlukukaudella tehneet kirjallisen "Omat ruokajuureni" -työn. Työssä he ovat päässeet tutustumaan omiin ruokajuuriinsa haastattelemalla omia isovanhempiaan. Oppilaat ovat olleet yhteydessä yhteen tai useampaan isovanhempaansa. Oppilaiden on pitänyt selvittää esimerkiksi isovanhempiensa syntymäpitäjät/-kaupungit. Oppilaat ovat saaneet tietoa isovanhempiensa ruokamuistoista esimerkiksi kyselemällä näiden lapsuuden aikaisia lempi- ja inhokkiruokia. Paljon asioita on valjennut esimerkiksi sen avulla kun isovanhempia on pyydetty kertomaan mikä ruokakulttuurissa on muuttunut isovanhempien lapsuudesta tähän päivään tultaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti